Порошенко розпустить парламент, а Ляшко вийде з коаліції – експерт

Читать на русском

Президент Петро Порошенко цілком може призначити дату нових виборів та розпустити нинішній парламент.

Про це політичний аналітик Павло Нусс написав в своєму Facebook, передає «Слово і Діло»

«Український парламент став ближче до розпуску, ніж очікувалося. У Президента Порошенка є повне моральне право розпустити восьме скликання і призначити дату нових виборів, але морального права для цього недостатньо. Конституційна можливість з'явиться після того, як фракція Ляшка вийде з коаліції. А це відбудеться скоро. 

Дії «Радикальної партії» вказують на те, що вона контрольована не політиками, а бізнесом і зовнішніми спецслужбами, іншого пояснення диверсій проти країни в парламенті немає», – написав політолог в Facebook.

Крім того, експерт переконаний, що відставка Яценюка і його Кабміну може бути зовсім скоро.

«Уникати відповідальності за економічну ситуацію в країні і перекладати провину на жінок-колег завжди загрожує для політика наслідками. Після антикризової наради під керівництвом Президента Арсеній Петрович відмовився дати спільну прес-конференцію разом з головою НБУ і міністром фінансів, і пояснити країні ситуацію. За моєю інформацією, Яценюк в АП був викликаний, а не запрошений, або, як він стверджує, за власною ініціативою йде туди «скаржитися на НБУ». Яресько, як член уряду, не злякалася жорстких і прямих запитань і спільно з головою НБУ спробувала викласти суть проблеми та шляхи її вирішення», – пише він.

Політичний аналітик переконаний, що Яценюк готується до виборів у місцеві ради, але змагання за електорат за рахунок країни та її громадян дратує і еліту, і західних партнерів, тому Наталія Яресько – відповідна фігура на пост технократичного премєр-міністра.

Нагадаємо, вчора у ВР відбулася бійка за участю депутатів від «Радикальної партії Ляшка» та колишнього члена фракції цієї партії, екс-комбата «Айдару» Сергія Мельничука, у зв'язку з тим, що Мельничук увійшов до складу депутатської групи «Воля народу» олігарха Ігоря Єремеєва.

Як заявив депутат від «Радикальної партії» Андрій Лозовий, Мельничук перейшов в цю групу «за великі гроші».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: