Яценюк не хоче далі бути відповідальним за долю країни – політолог

Читать на русском

Складається враження, що прем'єр зовсім не розуміє того, що відбувається і так дивується, неначе це він запрошений в український парламент іноземець.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олексій Голобуцький, оцінюючи виконання коаліційної угоди у ході 100 днів роботи парламенту.

«Частково коаліційна угода виконується, але всі ті проблеми, які були в минулому парламенті, залишилися й сьогодні. Питання не в тому, чи виконується. Так, формально закони приймаються, реформи проводяться, але по суті нічого не змінилося, хоча були надії на постамайданний парламент. Економіка країни на межі дефолту і якщо траншу МВФ не буде, то поставте ви на пост глави НБУ хоч нобелівського лауреата з економіки, курс буде космічним. При цьому за кілька днів, коли має вирішитись, чи МВФ дасть нам гроші, щоб не довелося оголошувати дефолт, депутати влаштовують бійки», – розповідає політолог.

За його словами, найбільш незрозумілою все ж залишається позиція лідерів країни, зокрема Яценюка.

«Яценюк не хоче нести відповідальності й так дивується тому, що відбувається, наче він іноземець в уряді, якого нещодавно призначили. Зараз не лише бійки в парламенті, але й висловлювання, коли один з членів коаліції сказав про те, що на нього планується замах найбільшою фракцією парламенту – це прямий доказ того, що парламент може не дотягнути до кінця свого терміну», – переконаний він.

Нагадаємо, вчора у Верховній Раді між народними депутатами сталося чотири бійки. У сесійній залі Верховної Ради відбулася бійка за участі депутатів від «Радикальної партії Ляшка» та колишнього члена фракції цієї партії, екс-комбата «Айдару» Сергія Мельничука.

Крім того, лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко раніше заявив, що Президент Петро Порошенко порушив коаліційну угоду, винісши на голосування кандидатуру нового генпрокурора Віктора Шокіна, оскільки дві фракції – «Самопоміч» та фракція Ляшка  не підтримували кандидатуру Шокіна.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: