100 днів роботи парламенту витрачено даремно – політик

Читать на русском

Нинішній парламент, незважаючи на те, що вже долучено і комбатів, і військових, і представників громадськості, все одно працював за підходами своїх попередників і витратив цей час даремно.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів український політик Олесь Доній, аналізуючи 100 днів роботи ВРУ.

«Перше, що вимагало суспільство, окрім механічної ротації, – це зміни підходів у формуванні ВР та зміни підходів діяльності ВР. Виявилося, що змін не відбулось. Утворення коаліції та підписання коаліційної угоди виявило, що система залишилась попередньою. Коаліційна угода писалась в непрозорий спосіб і в принципі коаліція не виконує того, що там написано. Кнопкодавство – вже традиційний механізм українського парламенту для прийняття рішень, що теж залишився незмінним і для цього парламенту. Чи було виключено хоча б одного з кнопкодавів? Ні. Це означає, що виконувалась місія керівництва фракції. Чи прийнято хоча би один закон для суспільства? Ні. Прийнято закони, які або продиктовані заходом, або потрібні правлячій верхівці. Новий парламент продовжив підтримку інтересів олігархів», – вважає Доній.

За його словами, Верховна Рада була неефективною і не здатна або не бажає працювати в інтересах країни.

«Політичний клас в країні, при всьому тому, що до нього потрапили нові люди, не розуміє, що списувати на агресію Росії те, що вона унеможливлює побороти кнопкодавство, прийняти бюджет, провести реформу, призначити адекватного генпрокурора чи змінити керівництво Нацбанку – це маніпулювання темою війни», – розповідає він.

«Нинішній парламент в своїх підходах нагадує попередників і я вважаю цей рік втраченим. 100 днів для парламенту пройшли даремно», – додав екс-нардеп.

Нагадаємо, 27 листопада 2014 року відбулося перше засідання Верховної Ради України нового скликання. На порядку денному було майже 120 питань. Cеред головних завдань: обрання голови Ради, тимчасової президії та віце-спікера. Також нардепи мали віддати голоси за кандидатуру прем'єра та сформувати коаліцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: