Під виглядом люстрації «уряд камікадзе» контролює силовиків – експерт

Читать на русском

З загостренням економічної кризи відволікати та заспокоювати населення будуть демонстрацією розслідувань гучних справ проти злочинців та корупціонерів, як зараз це відбувається з Єфремовим.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Петро Олещук, коментуючи службове розслідування проти керівництва в Фіскальній службі.

«Після революційних подій на Майдані в суспільстві було очікування, що будуть відбуватися розслідування, що ті, хто чинив злочини будуть відповідати за свої дії. Саме це обіцяв і Яценюк. Пройшов рік і нічого суттєво не змінилося. На фоні економічної кризи, уряд вирішив почати перекривати негатив тим, що ніби є бажання притягнути до відповідальності тих, хто привів країну майже до дефолту. З одного боку – це демонстрація, розслідування резонансних справ. Для прикладу, затримання Єфремова. З іншого боку – це спосіб контролю, щоб правоохоронні органи, до яких найбільше претензій, були під впливом премєр-міністра», – вважає експерт.

Водночас, експерт Центру політичних студій та аналітики Гліб Каневський вважає, що можна вже чітко сказати, що зараз є три ключові персони, які викликають негатив у суспільстві. Це голова уряду Арсеній Яценюк, який робить гучні політичні заяви, очільниця НБУ Валерія Гонтарєва та Президент Петро Порошенко.

«Тому зараз такі зміни в Державній фіскальній службі – це по-перше, для населення доказ, що Яценюк – гарний прем'єр-міністр. Для Яценюка – утримання іміджу. Врешті решт, зараз внутрішня і зовнішня політика зводяться до того, щоб отримати кредит від МВФ. Тому, це – сигнал для МВФ, що уряд проводить обіцяні реформи», – переконаний Каневський.

Нагадаємо, на посаду голови Державної фіскальної служби Ігор Білоус був призначений 4 червня 2014 року. Згідно системи народного контролю «Слово і Діло», за час своєї роботи він встиг виконати 83% даних обіцянок.

Кабмін призначив виконуючим обов'язки голови Державної фіскальної служби Максима Мокляка. Дане рішення було ухвалене у зв'язку з відстороненням від роботи нинішнього керівника у зв'язку зі службовим розслідуванням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: