В України з'явився шанс отримати зброю – експерт

Читать на русском

Створення польсько-литовсько-української бригади – це шанс отримати озброєння.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голубуцький, коментуючи підписання Петром Порошенком закону «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом міністрів України, урядом Литовської Республіки та урядом Республіки Польща про створення спільної військової частини».

«Ця бригада повинна озброюватися і це одна з можливостей отримати зброю, також це змога отримати боєвий досвід», – говорить Голобуцький.

В свою чергу політолог, директор директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко переконаний, що ця бригада в жодному разі не може виступати в ролі миротворчого контингенту – це форма військової співпраці України з європейськими країнами.

«Це форма співпраці, можливо, така співпраця знадобиться в якихось операціях пов'язаних з безпекою Європейського Союзу, якщо десь щось трапиться, ЄС може бути запрошений, як миротворча сила, то така бригада зможе бути частиною миротворчого контингенту, тільки в цьому випадку», – розповідає Фесенко.

Він також додає, що виступати в ролі миротворчої місії ця бригада не може, адже Україна є однією зі сторон конфлікту. «Українські військові не можуть виступати в ролі миротворців, так само, як не можуть виступати і росіяни», – пояснює політолог.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України, урядом Литовської Республіки та урядом Республіки Польща про створення спільної військової частини».

Згідно з повідомленням, бригада створюється з метою участі в міжнародних операціях, що проводяться на підставі мандату Ради Безпеки ООН і рішень уповноважених органів Литви, Польщі та України. Угода залишається відкритою для приєднання інших держав за спільним запрошенням сторін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: