Передумов для відводу важкого озброєння немає – Фесенко

Читать на русском

І якісна, і кількісна інформація підтверджують, що реального перемир'я немає. Але головна проблема – це Дебальцеве.

Таку думку щодо Мінських домовленостей висловив політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко в блозі на «Новом времени», пише «Слово і Діло».

На думку експерта, бойовики явно хочуть вирішити питання Дебальцевого військовим шляхом, а значить, рано чи пізно керівництву ЗСУ доведеться приймати рішення про його деблокування або контр-операцію.

«Принципова позиція України – повне припинення вогню і тільки потім відведення важких озброєнь. Я не бачу ніяких до цього передумов: графік уже порушений і повернутися до нього буде практично неможливо. Це перша проблема. 

Друга проблема пов'язана з тим, що у сторін практично не залишилося довіри один до одного з приводу узгодженої процедури відведення важких озброєнь. Ніхто не хоче починати першим, а для одночасного відведення потрібні ювелірні, узгоджені дії і чіткий контроль ОБСЄ», – пише політолог.

А також додає, що почати відведення озброєнь необхідно з Дебальцевого.

«Без її вирішення (проблеми Дебальцевого  ред.) ні про які реалізації Мінських домовленостей не може бути й мови», – підсумовує Володимир Фесенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: