Як українці відреагували на нового генпрокурора - огляд соціальних мереж

Читать на русском

Сьогоднішнє голосування у парламенті за кандидатуру нового генерального прокурора України Віктора Шокіна викликало багато запитань. З одного боку, значна частина депутатів апелювала до віку новопризначеного генпрокурора, його роботі у відомстві при попередніх очільниках, а значить і статусу «людина системи».

З іншої, подивом для значної частини парламентарів стала підтримка Шокіна екс-регіоналами – «Опозиційним блоком». Це і призвело під кінець дня до розмов, що роботи президентського протеже щодо розслідування фактів дії попередньої злочинної влади, представники ОП не бояться.

Однак, найбільшої популярності з призначенням нового очільника ГПУ набула практика порівняння Шокіна з екс-главою генеральної прокуратури часів Януковича – Віктором Пшонкою. Схожість першого з останнім, дійсно вражає. Однак, користувачі українськихі соціальних мереж протягом дня відмічали не лише цю особливість у новопризначеного генерального прокурора. Отже, що ж насправді викликало обурення українських громадян – у нашому традиційному огляді соціальних мереж від «Слова і Діла».

А Ви як думаєте, чи вдасться новому Генеральному прокурору закінчити розслідування у справах, на які так і не спромоглись Міхніцький та Ярема?

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: