Карта АТО: ситуація на сході України станом на 7 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни починаючи з 12:00 7 лютого 2015 р. за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір», журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Прес-центр АТО повідомляє, що протягом ночі з 6 на 7 лютого ворог 29 разів обстріляв позиції українських військ та мирні населені пункти. Найбільший натиск ворога спостерігається на Дебальцівському напрямку. З «Градів» терористи чотири рази вели вогонь по Попасній та Новій Григоровці, останнє двічі зазнало обстрілу з мінометів. Також з мінометів злочинці обстріляли південно-східні околиці Дебальцеве та Санжарівку. З артилерії ворожий вогонь вівся по Новоорлівці.

На луганському напрямку з БМ-21 «Град» злочинці обстріляли Новотошківське та Щастя, з мінометів - селище Нижньотепле, з артилерії - тричі Трьохізбенку, а також Новотошківське. Зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів бандити двічі обстріляли Станицю Луганську.

Дії українських військових

Протягом вчорашнього дня (06.02.1015) українська артилерія послідовно накрила тактичні резерви противника за передовими позиціями в районі н.п.Редкодуб. У районі н.п.Донецк точними вогневими ударами української артилерії розгромлена батарея самохідної артилерії (САУ) російсько-терористичних військ (в боєготовності залишилася лише одна установка).

Підрозділи сил АТО не стріляють по населеним пунктам. Вогонь у відповідь українські підрозділи ведуть виключно поза межами населених пунктів, і лише тоді, коли немає загрози життю людей.

Ситуація на позиціях бойовиків

У районі Докучаєвська зафіксовано появу тактичної групи російсько-терористичних військ (знаходилася тут раніше БТГ відведена на доукомплектування). У складі нової групи - 13 ББМ (БТР, БМП-1,2, кілька МТ-ЛБ). Також в її складі відзначається підрозділ, укомплектований громадянами РФ з Санкт-Петербурга. Постачання групи здійснюється через н.п.Комсомольское.

В районі Маріуполя відзначається активне ведення розвідки противником (у тому числі технічними засобами). Були зафіксовані польоти БПЛА (обстріляні українськими військами), працює радіотехнічна розвідка, а також відзначаються дії диверсійно-розвідувальних груп противника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: