Хто будет працювати над рейтингом Порошенка? - думка експерта

Читать на русском

Традиційно в Україні передвиборними кампаніями Президента займалися або активно на них впливали Глави Адміністрацій Президента

Про це розповів в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» політолог Сергій Слободчук.

«Керівники президентської кампанії безумовно повинні відповідати певним критеріям. По-перше, це віддаленість від всіх олігархічних груп, тому що рано чи пізно така людина починає грати в інтересах свого фінансово-промислового угрупування. По-друге, це організаторські здібності. По-третє  політичний досвід і політичні заслуги. Також важливо мати авторитет та вміти знаходити спільну мову з усіма олігархічними групами і їхніми політичними представниками. Бажано в якості допоміжних критеріїв, щоб була ідеологічна складова. Тобто вміння обґрунтувати політичний курс пропрезидентської партії та Президента у вигляді ідейної бази. Також добре, щоб був досвід роботи на держслужбі, тому що це допомагає в роботі з виконавчою вертикаллю », - пояснює політолог.

За його словами, традиційно в Україні передвиборними кампаніями Президента займалися або активно на них впливали Глави Адміністрацій Президента.

«З цієї точки зору, наприклад Борис Ложкін підходить за такими критеріями, як рівновіддаленість від політичних груп, організаторські здібності (він з «нуля» створив свій медіахолдинг, він неодноразово підтверджував, що може знайти спільну мову з фінансовими угрупованнями і він має успішний авторитет медіаменеджера. Але за іншими критерієми - він все ж не зовсім підходить», - розповідає він

Що стосовно Балоги, то його успіх багато в чому заснований на співпраці з Ігорем Крілем. При цьому Балога займався вирішенням політичних питань, а всіма внутрішніми питаннями займався Кріль. Тому ефективність Балоги без нього, під питанням.

«Ще однією кандидатурою є Роман Безсмертний, тому що він підходить за критерієм рівновіддаленості від політгрупп. Він не пов'язаний з олігархічними угрупованнями, має організаторські здібності, тому що керував передвиборчою кампанією Ющенка в 2009-2010 роках. З т.з політичного досвіду у нього він з середини 90-х років. Спільну мову з промисловими групами він може знайти. Знову таки, він уміє знайти ідеологічне обгрунтування і пояснити аудиторії в чому полягає курс Президента, до чого він веде країну. І на держслужбі Роман теж має досвід роботи», - вважає Слободчук.

Читайте також: Порошенко може зробити те, на що не наважувались Кучма і Янукович

Підсумовуючи, політолог зазначив, що можливі й інші кандидатури, але вони в будь-якому випадку повинні відповідати даним критеріям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: