Відставка Яреми - це боротьба за послаблення позицій Порошенка

Читать на русском

Звільнення Яреми з посади, ситуацію не змінить. Він піде у відставку — мільярдером, а повинен понести відповідальність за злочини, які приховувались Генеральною прокуратурою.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів екс-народний депутат Юрій Сиротюк.

За його словами, можливість відставки в найближчий період малоймовірна. Щоб звільнити Ярему потрібно аби обєднались всі інші фракції включно з Опозиційним блоком, але в такому випадку це стане свідченням відвертої війни між Президентом та прем'єр-міністром, впевнений політик.

«Насправді ж, є дуже багато політичних ігор щодо відставки Генерального прокурора України. Питання звільнення Яреми носить не лише особистісний, мається на увазі позиція Порошенка, але й інституційний характер. По- перше, це те, що не проведено люстрації. По-друге, звільнення генпрокурора- це загастрення війни між Яценюком та Порошенко і удар на послаблення позицій Президента України», - пояснює Сиротюк.

Відставка Генерального прокурора Яреми — відбудеться. Але це питання місяців, а не днів

За його словами, від зміни чергової персоналії на посаді генпрокурора нічого не зміниться. Необхідно домагатися публічного звіту Генерального прокурора Яреми за справи щодо розслідування розстрілів на Майдані, відкриття кримінальних справ проти представників попереднього режиму Віктора Януковича, переконаний Сиротюк.

«В іншому випадку, звільнення Яреми нічого не дасть і йому від цього гірше не буде. Він піде з посади мільярдером і жодної відповідальності не нестиме. Тому, потрібно впершу чергу публічний звіт Яреми. Є принцип незворотньої відповідальності», - вважає Юрій Сиротюк.

Водночас, в коментарі «Слову і Ділу» політичний експерт Петро Олещук зазначив, що є значна частина депутатів, які голосуватимуть за відставку Яреми. Але для того, щоб набралась достатня кількість голосів, експерт теж говорить про необхідність звернення до Опозиційного блоку.

«Відставка Генерального прокурора Яреми — відбудеться. Але це питання місяців, а не днів», - резюмував Олещук.

Читайте також: У Верховній Раді готують відставку Яреми

Нагадаємо, що Антикорупційний комітет в Раді почав збирати підписи за відставку генпрокурора України Віталія Яреми. За останніми даними, вдалося зібрати близько 70 підписів з 150 необхідних, щоб винести питання на розгляд до сесійної зали.

Сьогодні звіт генпрокурора у Раді очікувався, однак, спікер парламенту Володимир Гройсман  заявив, що звіт силовиків у Раді заслухають на початку лютого.



ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: