Порошенко не здолає монополії кремлівської пропаганди – Березовець

Читать на русском

Погляди росіян, навіть, тих, хто вже живе в Європі застрягли в середині 80-х років і вони продовжують «зеркаліть» темники Кремля.Тому всі зусилля європейців у протистоянні інформаційним диверсіям Путіна не будуть працювати без системної роботи

Про це у своєму Facebook написав політичний експерт Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

«Основний глядач кремлівських каналів – колишні громадяни СРСР і численні експати з Росії та сусідніх країн. Вони дивляться Росію 24 і НТВ  не тому, що не мають альтернативи. А тому, що такий путінський треш у них в крові. І вони банально не шукають правди».

«Ідея російськомовного каналу для країн ЄС, про яку говорить Порошенко, звичайно, приваблива. Створити альтернативу Росії 24 і Russia Today для європейських користувачів, в т.ч. російськомовних – про це заговорили відразу після анексії Криму. Однак тут не враховується один важливий фактор. Основний глядач кремлівських каналів – колишні громадяни СРСР і численні експати з Росії та сусідніх країн. Вони дивляться Росію 24 і НТВ  не тому, що не мають альтернативи. А тому, що такий путінський треш у них в крові. І вони банально не шукають правди», – пише Березовець.

Зі слів політолога, він багато разів переконувався на міжнародних конференціях і самітах за участю пострадянських експертів, які по 15-20 років прожили в Німеччині чи Британії, що їхні погляди застрягли в середині 80-х років.

«Ставши громадянами країн ЄС, вони (росіяни) продовжують «дзеркалити» (часто небезкорисно) темники Кремля».

«Ставши громадянами країн ЄС, вони продовжують «дзеркалити» (часто небезкорисно) темники Кремля. Водночас, той же Газпром скупив десятки західних експертів, щоб через європейські ЗМІ поширювати ідеї Кремля. Тому один, навіть найпотужніший телеканал, не зламає монополії кремлівської пропаганди, яка вибудовується десятиліттями. Голос якої буде посилено в рази європейськими правими після терактів у Франції. Тому всі зусилля європейців у протистоянні інформаційним диверсіям Путіна не будуть працювати без системної роботи, в яку має бути залучена Україна, Грузія, країни Балтії та США, які  найкраще ментально розуміють, як здолати пропаганду Кремля», – вважає Березовець.

Читайте також: Міністерство «пропаганди» – кіт у мішку – експерт

Нагадаємо, що Петро Порошенко в ході зустрічі з главою МЗС Латвії Едгарсом Рінкевичсом повідомив про створення пан-європейського російськомовного каналу в якості джерела об'єктивної інформації.

Як відомо, Литва, Великобританія, Данія та Естонія звернулися до Єврокомісії з закликом розробити план дій по боротьбі з російською пропагандистською компанією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: