Україна не погодиться на подвійне громадянство для Угорщини – експерт

Читать на русском

Україна не стане задовольняти прохання про подвійне громадянство для угорців. Ці політичні ігри з боку Угорщини частково знаходять відгук у частини нашого населення в Закарпатській області, яким вигідно це для ведення прикордонної контрабандної торгівлі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт-міжнародник Олександр Потєхін.

«Україна не піде на прохання надати подвійне громадянство для угорців. Це порушення Конституції та законів. Якщо надавати подвійне громадянство угорцям, тоді більше половини населення на сході України, весь захід теж має вимагати подвійного громадянства, а татари в Криму повинні мати турецьке громадянство. Така держава функціонувати не може», – вважає експерт.

За словами Олександра Потєхіна, це політичні ігри з боку Угорщини, яка частково знаходить відгук в частині нашого населення в Закарпатській області, яким вигідно це для ведення прикордонної контрабандної торгівлі.

«Якщо ж все-таки уряд зважиться на такий крок, то має бути чітка норма, що людина, яка отримує подвійне громадянство, автоматично позбавляється громадянства України. За кордоном така практика є. В США є подвійне громадянство з Ізраїлем та Великою Британією. Але і в першому, і в другому випадку це не масове явище», – розповідає міжнародник.

Читайте також: Абромавічус, як і обіцяв, звів до мінімуму контроль бізнесу 

Нагадаємо, що одному з лідерів угорської радикальної партії Йоббіку Іштвану Саваї заборонили в'їзд до України на 5 років.

Крім того, Іштван Саваї неодноразово підкреслював, що мета партії «Йоббік» – це створення русинсько-угорської автономії на території Закарпаття.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: