Львочкін зможе лише імітувати «тіньовий Кабмін» – політолог

Читать на русском

Опозиція має бути набагато радикальніша та сильніша від діючого уряду, щоб створити «тіньовий Кабмін».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор соціологічної служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко та політолог Євген Магда.

«Опозиція з'явиться ближче до весни, і не раніше, а якщо група Льовочкіна, маючи фінансову підтримку Кремля, назвалась «опозицією» і тепер позиціюнує себе таким чином, це не означає, що це так насправді, тому ніякого тіньовогу уряду бути не може. Льовочкін дуже заможна людина, щоб знайти 10-15 осіб, які будуть імітувати «тіньовий Кабмін». Проте для цього потрібно ще бути визнаною опозицією та, окрім грошей, мати ще як мінімум 15% підтримки загалом від населення, які готове підтримати», - розповідає Віктор Небоженко.

За його словами, для того щоб створити «тіньовий уряд», опозиція має бути набагато радикальніша та сильніша за саме керівництво, а не просто присвоювати собі назву «ми - опозиція». Неможна спочатку створювати фашистський режим, а потім боротися з ним.

Водночас політолог Євген Магда також вважає, що опозиціонери «Опозиційного блоку» - лише за назвою.

«Найближчим часом можна очікувати війну за те, щоб бути опозицією, і наразі цілком зрозуміло, що «ОБ» не отримав жодної бажаної посади, в кращому випадку вони зможуть очолити Комітет з питань Регламенту, тому Льовочкін намагається звернути увагу уряду. Проте «Опозиційний блок» не є дієспроможною опозицією. Вважаю, за певного розвитку подій неформальне обєднання «Укроп» може з часом стати офіційно визнаною опозицією», - вважає Євген Магда.

Читайте також: «Опозиційний блок» створить партію

Нагадаємо, що Юрій Луценко, після голосування за комітети, повідомив, що розподіл комітетів між фракціями відбувався за пропорційним принципом, відповідно до якого «Опозиційному блоку» по праву належать три комітети.

«ОБ» пропонували регламентний комітет, Комітет з питань міжнаціональних відносин і Комісію з питань контролю за приватизацією. Вони, в свою чергу, наполягали на регламентному комітеті і Комітеті з питань свободи слова та прав людини. В результаті, ОБ» відмовився від цих комітетів і наразі планує проводити конгрес Опозиційних сил.

Слід зазначити, щодо об'єднання «Укроп», то, за словами нардепа Володимира Парасюка, в об'єднанні буде мінімум 20 осіб, серед яких точно – Ярош, Береза, Білецький і Філатов. За словами Парасюка, група може складатися з представників Майдану.


ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: