Експерт: Семенченко не годився в голови комітету з безпеки

Читать на русском

Для керівництва профільним комітетом оборони окрім військового досвіду, потрібно знати систему в цілому.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів український політолог Володимир Лупацій.

«Безумовно, дуже важливий реальний військовий досвід, але це, можливо, допоможе в консультаціях, але не в керівництві профільним комітетом. Для цього потрібна обізнаність того, як саме система працює в цілому, як функціонують органи військового управління, як здійснюється забезпечення армії та інших збройних формувань», - вважає Володимир Лупацій.

З думкою політичного експерта згоден, засновник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

«Голова комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони все ж має бути в першу чергу управлінцем, який знається на питаннях оборонного менеджменту. Щоб контролювати і впливати на систему, треба знати, як вона працює і «нагорі», а не лише в нижчому і середньому ланках», - пише Тимчук у Facebook.

Читайте також: Соболєв обіцяє, що Опозиційний блок отримає 1 комітет, Льовочкін хоче 3

Нагадаємо, несподіванкою стало призначення головою комітету з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського, який за весь час своєї політичної кар'єри провалив 44% власних обіцянок.

Відзначимо, що на посаду голови парламентського комітету з питань національної безпеки претендував комбат батальйону «Донбас» Семен Семенченко. Крім того, 28 листопада в прямому ефірі «5 каналу» він заявив, що готовий стати міністром оборони України.



ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: