Киян очікує тимчасове вимкнення світла – експерт

Читать на русском

Через дефіцит вугілля на теплових електростанціях Київобленерго до кінця тижня має опублікувати орієнтовний план відключень від електропостачання споживачів Київської області та Києва.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт з енергетичних питань Володимир Омельченко.

«Сьогодні дефіцит потужності вже перевищує 2500 МВт. Відомо, що ще й на Запорізькій АЕС сталась аварія, хоча навіть, якщо її не було б то все одно тимчасові відключення електроенергії необхідні, через дефіцит вугілля на теплових електростанціях. Оскільки в Україну не постачають вугілля з Донбасу, дисбаланс в системі доведеться компенсувати тимчасовими вимкненнями електроенергії. В іншому випадку, якщо подачу світла не обмежувати в піковий період, то Україна може мати великі проблеми з безпекою енергетичної системи в цілому, що є набагато гіршим, аніж вимкнення світла», - вважає спеціаліст.

За словами експерта, компанія «Київобленерго» до кінця тижня має опублікувати орієнтовний план відключень від електропостачання споживачів Київської області та Києва.

Однак, нагадаємо, що  два місяці тому колишній міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак запевнив, що відключень електроенергії в опалювальний сезон не буде. Така обіцянка зафіксована системою народного контролю «Слово і Діло».

Читайте також: Полторак обіцяє 60% відомчого житла учасникам АТО

Відзначимо, що ймовірно обмеження споживання електроенергії відбуватиметься з 8.00 до 11.00 і з 20.00 до 23.00.

Нагадаємо, що з 1 грудня в Києві почали відключати від електроенергії підприємства через дефіцит вугілля в країні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: