Націонал-демократія може влаштувати саботаж будь-якому іноземцю – політолог

Читать на русском

Якщо мова йде про посади в Кабміні, то для початку потрібно внести правки в закон «Про Кабінет міністрів», але зараз українському уряду потрібнічесні фахівці, а не іноземці.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіли український політолог Віктор Небоженко та голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко.

«Сама пропозиція Президента, щоб у виконавчій владі були сильні західні фахівці – дуже позитивна, і це б добре відбилося на міжнародних відносинах, але потужна націонал-демократія може влаштувати саботаж будь-якому професійному іноземному фахівцеві, та й за ці місця фракції більшості всередині ведуть запеклу боротьбу», - говорить Небоженко.

За його словами, країні не вистачає не фахівців, а чесних професіоналів, тому що «в Україні практично немає людей, які не будуть красти».

За деякими даними, пропрезидентська партія «Блок Петра Порошенка» зв'язалась з великою хедхантерською компанією, яка повинна допомогти підібрати іноземних менеджерів на посаду міністрів.

«Кандидатури не мають нічого спільного з нашою партією. На посадах міністрів зможуть працювати громадяни Америки, Грузії, Німеччини, Польщі, Литви. Знання англійської і перевірка на детекторі брехні - обов'язкові», - повідомив один з депутатів БПП.

У той же час юрист Ігор Коліушко вважає, що Порошенко не повинен був робити подібні заяви, заздалегідь не внісши правки в законодавство.

«Президент в першу чергу повинен керуватися Конституцією і законами. Так, іноземних фахівців високого рівня потрібно використовувати, щоб переймати їх знання, досвід, але для цього їх можна призначати радниками наших чиновників, консультантами», - вважає Коліушко.

Читайте також:Тимошенко делегує до уряду Кужель і Сенченка – ЗМІ

Нагадаємо, депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Геращенко заявила, що майбутні міністри, які, стануть менеджерами в державі вже подали заяви на те, щоб стати громадянами України і отримати українське громадянство.

Раніше, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі вже відхилив пропозицію зайняти посаду віце-прем'єра України. Свою відмову він пояснив тим, що не готовий в даний час розлучитися з громадянством Грузії заради цієї посади.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: