Міноборони може провести фіктивну переатестацію – експерт

Читать на русском

Немає необхідності проводити переатестацію аби показати відкритість і прозорість, але при цьому не змінювати закони, які дозволяють виправдати будь-яку бездіяльність.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт Микола Сунгуровський.

«Все залежить від того, хто буде проводити переатестацію та які критерії буде використовувати. Якби Міністерство оборони дійсно хотіло б реформ і люстрації, то в першу чергу звернулося б до законодавства. Ще одна дивина у нинішній українській військовій реформі стосується розвитку озброєнь, а саме по них можна певною мірою судити, до якої війни готується та чи інша країна», - говорить експерт.

З його слів, єдиним результативною справою в Міноборони стала Рада волонтерів, яка займається будівництвом нової системи логістики у військах. На даному етапі волонтери займаються поставкою в Сили спеціальних операцій, і якщо покажуть гідний результат, то вже через півроку будуть займатися забезпеченням всього війська.

«Проводити переатестацію за сьогоднішніми мірками непотрібно, тому що, якщо подивитися закони та акти, то практично в кожному з них можна знайти лазівку для того, щоб виправдати свою бездіяльність», - вважає Сунгуровський.

Як зазначив військовий експерт, в будь-якому випадку до процесу переатестації потрібно залучати громадські інститути, асоціації, оскільки, якщо це будуть тільки службовці Міноборони – це перший явний факт, що переатестація «фіктивна».

Читайте також: Ernst & Young допоможе Полтораку реформувати Міноборони

Відзначимо, що на даний момент сформовано список з 58 офіцерів для призначення на посади в органи військового управління.

Нагадаємо, реформа оборонного сектору безпеки в національному плані реформ «Стратегія 2020» віднесена до головних пріоритетів, в ході якої потрібно створити потужну систему оборони України, перебудувати систему забезпечення логістики військ, у тому числі з урахуванням досвіду Національної гвардії України.

Також, сьогодні, 1 грудня, міністр оборони Степан Полторак повідомив, що при Міністерстві оборони буде створено нове держпідприємство для забезпечення військових уніформою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: