Садовий уникає активної роботи в Кабміні – політолог

Читать на русском

Посада віце-прем'єр-міністра для Андрія Садового – спосіб зайняти активну позицію в уряді та зробити вибір відносно політичного майбутнього та долі країні в цілому.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Євгеній Магда.

«В країні може бути декілька віце-прем'єр-міністрів, і Яценюк свого часу пропонував посаду першого віце-прем'єр-міністра з питань європейської інтеграції представнику ЄС, не уточнюючи його імені. Що стосується Садового, то впринципі посада для нього виглядає цілком реальною, але це в даному випадку спосіб притягнути «Самопоміч» до роботи в Кабінеті Міністрів, від якої представники «Самопомочі» доволі послідовно ухиляються», - розповідає експерт.

За його словами, крок з боку Яценюка доволі різкий, а Садовому доведеться реально показувати свою позицію в уряді.

«Садовий опинився в доволі незручній ситуації, оскільки протягом останнього часу намагався дистанціюватися від безпосереднього впливу масштабів держави, залишаючись дещо в затінку, а тепер, після подібної заяви, Садовому доведеться робити і демонструвати своєрвдний вибір: чи він готовий поділяти відповідальність за ситуацію в країні, чи він буде залишатись і надалі відсторонено», - підсумовує політолог.

Читайте також: Порошенко і Яценюк пропонують Садовому посаду першого віце-прем'єра

Нагадаємо, що за деякими джерелами раніше ця посада готувалась для Кахи Бендукідзе, який, як відомо, останнім часом був радником Президента Петра Порошенка.

Бендукідзе був міністром економіки в Грузії після Революції троянд і саме його заслугою вважають реформування країни, що дозволило їй тепер займати місця в ТОП-20 світових рейтингів інвестпривабливості. Як відомо, Бендукідзе помер у Лондоні в четвер, 13 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: