Верховна Рада VIII скликання буде приймати антисоціальні рішення – експерт

Читать на русском

За кількістю голосів ця коаліція може бути сильною, але Президент не налаштований на те, щоб запустити конституційний процес і зайнятися економічно важливими і глобальними питаннями.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіли політичний експерт корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко та директор Українського інституту аналізу та менеджменту Руслан Бортник.

«З точки зору запасу голосів, ця коаліція може бути сильною і протриматися деякий період в цьому складі. Інша справа, суперечки між окремими членами фракцій. Наприклад, депутат Філатов пробув у складі Блоку Петра Порошенка всього близько семи годин, так що, якщо говорити про те, щоб запустити конституційний процес, дерегуляцію, децентралізацію та інші важливі питання, то Президент зацікавлений в протилежних речах», - вважає Костянтин Матвієнко.

У той же час, Руслан Бортник зазначає, що від Верховної Ради VIII скликання слід чекати антисоціальних рішень.

«Те, що ми їх вже спостерігаємо, видно з державного бюджету і в переддефолтному стані економіки, тому у народних депутатів немає інших варіантів, як приймати такі заходи, як, наприклад, скорочення соціальних виплат і пільг», - пояснює Бортник.

Читайте також: Хто найефективніший серед нових голів фракцій парламенту?

Нагадаємо, що вночі 21 листопада коаліційна угода була парафована всіма п'ятьма партіями-учасниками переговорів, а вже вдень лідери партій підписали його.

Підписи поставили Володимир Гройсман та Юрій Луценко від «Блоку Петра Порошенка», Арсеній Яценюк від «Народного фронту», Юлія Тимошенко від «Батьківщини», Оксана Сироїд від «Самопомочі» та Олег Ляшко від «Радикальної партії».

Зазначимо, що 27 листопада відбулося перше засідання Верховної Ради. В результаті, стало відомо, кого коаліція висунула на головні посади. Депутати коаліційної більшості вирішили запропонувати Володимира Гройсмана на посаду глави парламенту, а Арсенія Яценюка - глави уряду.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: