МВФ не розуміє, куди Україна поділа 4,6 млрд доларів – експерт

Читать на русском

Директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник вважає, що МВФ не хоче виділяти кошти не тільки через коаліційні дискусії, що затягнулися на місяць, а й через те, що невідомо, куди пішли кошти, які були виділені раніше.

Так спеціаліст прокоментував «Слову і Ділу» заяву МВФ про те, що нового траншу Україні не буде.

«Україна черговий раз звернулась за допомогою до МВФ, але вже з проханням об'єднати третій та четвертий транш фінансової допомоги, який очікували наприкінці цього року. Те, що Європа не має змоги відслідкувати, куди пішли попередні надані кошти, не має контролю за обігом своїх мільярдів і не може зрозуміти, куди ділись кошти, а ситуація в країні не змінилась - і є причиною того, що третій та четвертий транш допомоги досі відсутній», - розповідає спеціаліст.

Зі слів експерта, поки що є тільки певні здогадки й розмови коли ж буде наступна фінансова допомога від МВФ, і, ймовірно, це може статися вже весною 2015 року.

Читайте також: В Міграційній службі визначилися з вартістю біометричного паспорта

Нагадаємо, що в 2014 році МВФ надав Україні два транші на загальну суму 4,6 мільярда доларів США за програмою stand-by. До кінця року від МВФ очікувалося виділення ще 2,7 мільярда доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: