Уряд під керівництвом Яценюка не працюватиме ефективно - політолог

Читать на русском

Уряд повинен формуватись за коаліційною згодою, а не з огляду на особисті міркування та політичні амбіції прем'єр-міністра.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів відомий український політолог, екс-народний депутат Євген Жеребецький.

«Кулуарні домовленості будуть тривати якнайменше ще два тижні, тому парламент, очевидно, збереться не раніше ніж наприкінці осені — на початку зими. Яценюк і справді, здобувши перемогу, й за домовленостями з Порошенко має таке право - вносити своїх кандидатів на посади міністрів. Однак, за сім місяців роботи Кабміну під керівництвом Арсенія Яценюка не було проведено жодної структурної реформи, й діяльність уряду багато в чому неефективна», - стверджує політолог.

На його думку, Яценюк, можливо, боротиметься за своїх кандидатів у кількох Міністерствах: Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України, Міністерстві інфраструктури й Міністерстві охорони здоров'я. Ймовірно, знову пропонуватиме Авакова в МВД, того, хто й так провалив усе, що можна було .

«В будь-якому разі, має бути також згода й інших учасників коаліції, тому його бажання просунути своїх соратників на місця в Міністерствах може й не справдитись», - підсумував експерт.

Читайте також: Яка область провела до ВРУ найбільше мажоритарників від Блоку Порошенка

Нагадаємо, на парламентських виборах, що пройшли 26 жовтня, за результатами підрахунку голосів ЦВК лідирує «Народний Фронт» Арсенія Яценюка, отримавши 22,14% голосів виборців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: