В школах дітей навчатумуть стріляти з автоматів — директор гімназії

Читать на русском

Діти будуть вивчати військову справу, але не лише на теорії, а проходити військову практику на полігонах, вчитимуться стріляти зі зброї та готуватись до військової служби.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів Заслужений працівник освіти, директор гімназії № 315 Олександр Бірюк.

«Для учнів загальнообов'язковим стане військова підготовка, в рамках предмету «Захист вітчизни», але будуть певні зміни, навчання буде мати більше практичних занять, а не лише суто теорію. Кожен учень тепер буде проходити обов'язкову військову практику на полігонах, але це лише для учнів 10-х та 11-х класів, вогневу підготовку, навчиться стріляти зі зброї. Гадаю, військові навчання мають відбуваютись в окремий день і в середньому по 2 години на тиждень необхідно виділяти вивченню предмету, розділивши на теоритичні та практичні заняття», - розповідає він.

З його слів, головним завданням військової підготовки є формування готовністі учнів до захисту Вітчизни в умовах надзвичайних ситуацій.

«Фактично це підготовка до війни наших дітей з малечку, така практика є позитивом і поширена в Європейських країнах. Юнаки мають вміти готувати зброю до стрільби, вести розвідку цілей, володіти прийомами і способами ведення вогню зі стрілецької зброї, влучно уражати противника, метати ручні гранати, усувати несправності, які виникають під час стрільби», - зауважив директор гімназії.

Читайте також: До кінця року в МВС пройде «зачистка»

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО від 12 вересня про заходи зі зміцнення обороноздатності держави та пропозиції до законопроекту «Про Державний бюджет України на 2015 рік» щодо статей, пов'язаних із нацбезпекою та обороною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: