Коаліційна угода Порошенка передбачає обов'язкові медичні поліси

Читать на русском

Директор медичної лабораторії «Діла» Олексій Бабич впевнений у тому, що нова медична реформа зобов'яже всіх громадян країни укласти медичні поліси.

Так він прокоментував «Слову і Ділу» проект коаліційної угоди від «Блоку Петра Порошенка», серед ряду пунктів якого, передбачено зміни і реформування у сфері охорони здоров'я.

«Проблема української медицини не в тому, що грошей мало. Разом з чорним ринком медичних послуг показник сягає 7% ВВП і будь-яка країна світу маючи такий рівень може побудувати нормальну систему охорони здоров'я, але тільки не Україна», - розповідає спеціаліст.

В той же час, по словам Бабича, зараз проект угоди від Порошенка пропонує кілька істотних змін в медицині.

«Як додаткова система фінансування охорони здоров'я буде введена медична страховка, яку повинен буде мати кожен пацієнт», -  аргументує експерт.

«Тепер із заробітної плати буде виділятися податок, який йтиме в медичну страхову кампанію. Адже система з вибором лікаря, ще одне новведення, що дає право вільного вибору лікаря, а не за принципом територіально-дільничим, як раніше, зможе працювати тільки в цьому випадку, тобто, коли оплата буде проводитися безпосередньо страховій компанії», - пояснив Бабич.

Читайте також: Медицина для киян залишиться безкоштовною - президент клініки «Борис»

Нагадаємо, що в 2014 році з бюджету виділили 2,1 мільярда гривень на державні закупівлі ліків, вакцин і товарів медичного призначення.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: