Будівництво лінії оборони на Донбасі слід закінчити до грудня

Читать на русском

Директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень, експерт з питань оборони Сергій Толстов вважає, що фортифікаційні споруди на кордоні з Росією повинні складатися з трьох етапів, а їх будівництво потрібно закінчити до зими.

Так експерт прокоментував «Слову і Ділу» повідомлення про те, що перша лінія оборони на Донбасі завершена на 85%.

«Вогонь на території ДНР і ЛНР не припиняється, тому вважаю за доцільне провести будівництво оборонного рубежу в 3 лінії та завершити його до грудня місяця. Лінія оборони повинна мати вогневі засоби на загрозливих ділянках, штабні структури та місця для розташування гарнізону», - розповідає Сергій Толстов.

Зі слів експерта, для протистояння терористичним нападам потрібна глибока ешелонована оборона з танковими позиціями, з механізмами захисту від систем залпового вогню і зі спеціальною зоною, яка зможе дозволити використовувати зброю.

«Ймовірно перша смуга дійсно практично завершена. Але це лише початок. Повинно бути три смуги оборони. Перша - посилені блокпости, друга - забезпечення засобами військової техніки, зброєю і третя - тилове забезпечення», - повідомив Толстов.

Читайте також: Самопроголошена «ДНР» заснувала особисту прикордонну службу

Нагадаємо, у вересні під час засідання Кабінету Міністрів Президент України Петро Порошенко анонсував будівництво захисної лінії оборони, якою Україна відгородиться від територій, контрольованих бойовикам ДНР і ЛНР.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: