Експерти позитивно оцінили закон про права і свободи «біженців»

Читать на русском

Агентство ООН у справах біженців вітає ухвалення закону «Про права та свободи внутрішньо переміщених осіб», рішення щодо якого було проголосовано депутатами Верховної Ради України вчора, 20 жовтня.

Про це йдеться у офіційному повідомленні Агентства ООН у справах біженців, повідомляє «Слово і Діло».

«Цей крок, зроблений Парламентом сьогодні, обіцяє захист для більше, ніж 400 тисяч осіб, які змушені були покинути свої домівки. Це визначна віха для держави у справі захисту громадянських прав усіх українців, що зазнали переміщення», - підкреслює Олдріх Андрисек, Регіональний представник УВКБ ООН у Білорусі, Молдові та Україні.

За його словами, закон надає внутрішньо переміщеним особам відповідні права, серед яких захист проти дискримінації, примусового повернення та допомога з добровільним поверненням.

Крім того, як відзначають в агентстві ООН у справах біженців, закон також полегшує доступ внутрішньо переміщених осіб до різних соціальних та економічних сфер, зокрема реєстрації місця проживання, що є необхідним для отримання банківських послуг та відкриття бізнесу.

Нагадаємо, що згідно карти біженців за 16 жовтня 2014 року, в Україні офіційно зареєстровано 398 467 внутрішньо переміщених осіб зі сходу України та 18 779 громадян з Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: