На цих виборах Тимошенко віддала перевагу «молодим» - експерт

Читать на русском

Політичний експерт Ярослав Юрчишин говорить, що на позачергових виборах до Верховної Ради України лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко зробила основну ставку на молоде покоління політиків.

На з’їзді партії 14 вересня стало відомо, що перше місце у виборчому списку «Батьківщини» займе українська льотчиця Надія Савченко. При цьому сама Тимошенко піде на вибори в парламент під номером два. Третім номером списку «Батьківщини» став активіст Майдану Ігор Луценко, четвертим - голова парламентської фракції Сергій Соболєв, а закриває першу п’ятірку списку Альона Шкрум.

В політичному позиціонуванні Юлії Тимошенко є дві незмінні речі – піар-технології та лідероцентризм, вважає експерт.

«До першого можна віднести те, що серед запрошених для оновлення списку домінують маловідомі громадські діячі (за винятком льотчиці-в’язня путінського режиму Надії Савченко та лідера Громадського сектору Майдану, викраденого режимом Януковича Ігоря Луценка). При цьому кожен з цих діячів закриває певний спектр, який буде надалі дуже корисним Юлії Тимошенко та її політичній силі», - говорить Юрчишин.

Так, Альона Шкрум, випускниця закордонних вишів, є співробітницею міжнароднихмісій, які займаються питаннями внутрішніх переселенців – вихід як на міжнародні структури, так і на переселенські організації. Вадим Івченко представляє місцеве самоврядування і автоматично відпадає питання, чому достатньо велика кількість голів сільських, селищних та міських рад йдуть по мажоритарним округам від партії «Батьківщина» не будучи її членами. Пінчуківський стипендіат, працівник Українського кризового медіа-центру Олексій Рябчин теж є членом мережі випускників іноземних вишів, як і Альона Шкрум, через УКМЦ має дуже непогані контакти як з українськими, так і журналістами іноземних видань.

«Всі ці нові обличчя потраплянням до парламенту завдячуватимуть лише Юлії Володимирівні, а тому будуть триматися її куди міцніше, ніж старі перевірені кадри. А ними, відповідно, можна прикрити «вічних» парламентарів на зразок Тарасюка чи Абдулліна», - говорить експерт.

«Зрештою, навіть серед своїх партійців Тимошенко робить ставку не так на старих перевірених кадрів, як на нових діячів, про яких дуже мало інформації навіть в Інтернеті. Наприклад, київський підприємець, який на сайті «Батьківщини» повісив декларацію з нульовими прибутками, зате з машиною та квартирою - Олександр Безсонов (26 номер у списку). Чи, ймовірно, однофамілець екс-керівника приватівської «УкрКарпатОйл» Володимир Керницький (28 номер у списку). Ці «темні конячки» вказують на одне – Тимошенко далі особисто приймає рішення про включення в список на те чи інше місце. Роки міняються, а «Батьківщина» (читаємо Юлія Володимирівна) – ні», - резюмував Юрчишин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: