Україна з Польщею можуть ліквідувати монополію «Газпрому»

Читать на русском

Екс-народний депутат України Валерій Асадчев вважає, що будівництво нового газопроводу до Польщі з України вирішить реверсно-аверсне газове питання і допоможе пережити опалювальний сезон.

Так він прокоментував «Слову і Ділу» повідомлення про будівництво нового 110-кілометрового магістрального газопроводу з України до Польщі.

«Новий газопровід відноситься до локальних газопроводів і орієнтований на те, щоб вирішити реверсно-аверсне питання, оскільки по тій газовій трубі, яка є на даний момент з Польщею, ми отримуємо недостатній об'єм, а намагатися домовитися з «Газпромом» для України не є вирішенням питання», - розповідає Асадчев.

З його слів, домовленості з компанією Polenergia і новий газопровід допоможуть забезпечити постачання газу з України до Польщі в українські газові сховища в періоди пікового вжитку.

«Зараз, в принципі, все йде до будівництва газового ринку і через роки три в газовому питанні «Газпром» не буде мати значну вагу, а будівництво Південного потоку не вирішуватиме того політичного завдання, яке хотів би вирішити Путін. Відповідно, Росія більше не зможе бути монополістом в газовому питанні», - аргументує фахівець.

Читайте також: Україна з другої спроби хоче відібрати у Фірташа 11 млрд кубів газу 

Нагадаємо, що з 1 жовтня 2014 року почалися постачання природного газу за контрактом між НАК «Нафтогаз України» і одним з найбільших світових енергетичних операторів, норвезькою компанією Statoi.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: