Нова мета Путіна - зрив парламентських виборів

Читать на русском

Військовий експерт і політтехнолог Володимир Горбач вважає, що третє кільце оборони довкола Маріуполя ознака того, що місто стане наступною військовою точкою бойовиків і Путін не має наміру зупиняти війну.

Так він прокоментував «Слову і Ділу» повідомлення про те, що в околицях Маріуполя підсилюють блокпости, тобто створюють третє кільце оборони.

«Ця новина доводить те, що Путін буде продовжувати наступ і чинити тиск на Порошенка і країну. Мета Путіна зрозуміла, через військову експансію спробувати зірвати парламентські вибори в країні і поставити Порошенка перед вибором або вводити воєнний стан і визнати війну, або визнати свою політичну неправоту по мирному врегулюванню та відступити», - розповідає експерт.

Саме тому, на думку Горбача, Маріуполь стане новою гарячою точкою бойовиків, тому ні про який мирний план не може йти мови.

«У Петра Порошенка два виходи та два факти, які можуть якимось чином утримати ситуацію. Перший, більш дієвий, будь-якими шляхами домовлятися з Заходом і максимально жорстку протидію Росії з боку Заходу, а другий - максимальне посилення боєздатності», - стверджує Горбач.

Читайте також: Зона АТО може охопити Харківщину

Відзначимо, що станом на 9 жовтня військові зміцнюють один з крайніх блокпостів в напрямку Донецька бетонними блоками, а в 40-ка кілометрах Маріуполя вже побудували так звану 3-ю лінію оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: