«Громадянська позиція» Гриценка: перша 20-ка списку

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує серію публікацій щодо прохідної частини списків політичних партій, які йдуть на вибори до Верховної Ради України. Сьогодні розглянемо виборчий список партії Анатолія Гриценка «Громадянська позиція».

Нагадаємо, партія «Громадянська позиція» прийняла рішення брати участь у позачергових парламентських виборах спільно з партією «Демократичний альянс», а лідер партії Анатолій Гриценко заявив, що на парламентські вибори його партія піде за відкритими списками.

Політичний експерт Ярослав Юрчишин вважає, що ключовим ресурсом партії є її лідер - Анатолій Гриценко.

«Саме тому навіть його ім'я та прізвище було внесено у назву. Як людина військова, консервативна, Анатолій Степанович не став експерементувати і склав список на базі керівників обласних організацій «Громадянської позиції», посиливши його технологом, екс-депутатом Тарасом Стецьківим та заступником Адміністрації Президента часів Віктора Балоги Ігорем Пукшиним (найбільш контраверсійна фігура в списку, в ЗМІ проходила інформація щодо співпраці з заступником АП часів Льовочкіна-Януковича Портновим)», - сказав експерт у коментарі «Слову і Ділу».

Дивіться також: Хто входить в першу 20-ку партії «Самопоміч»

На думку Юрчишина, щоб зробити виборчий список більш привабливим та розширити електоральне поле на більш молоде, громадсько-активне покоління, до нього було залучено представників Демократичного Альянсу (Василя Гацька та Наталю Соколенко, за яких активно агітував і Тарас Стецьків, сподіваючись на залучення активних молодих партійців до агітаційної та штабної роботи), а також громадських активістів (Віталія Шабуніна, колишнього керівника Центру протидії корупції, теж «демальянсівця» та економіста Олега Дерев'янка).

«З партійних груп можна виділити київську міську. Її керівник - Олексій Гриценко, син Анатолій не пішов ні в список, ні на мажоритарку, але зумів делегувати на вибори двох активістів орагнізації - Марину Соловйьову та Віктора Бєлова. Який результат дасть поєднання партійних функціонерів, партійних бізнесменів та невеличке вкраплення молодих активістів - покаже час. Поки що соціологи гарантують потрапляння у парламент, деякі навіть у трійці лідерів», - резюмував Юрчишин.

Читайте також: Прихована сторона: перша двадцятка виборчого списку «Свободи»

Детальну інформацію про те, хто увійшов до першої двадцятки списку партії «Громадянська позиція» на виборах до Верховної Ради, дивіться в інфографіці від «Слова і Діла».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: