Думай кого обираєш: політичний портрет Віктора Пилипишина

Читать на русском

Хоча поки залишається невідомим, чи зареєструвала все ж Центральна виборча комісія кандидатом в народні депутати народного обранця і колишнього голову Шевченківської РДА в м. Києві Віктора Пилипишина, увага громадськості не зменшується до його персони.

Яскравим підтвердженням цьому може служити вчорашній пікет біля Київського апеляційного адміністративного суду, де слухається справа щодо незаконних дій Центральної виборчої комісії відносно кандидата в народні депутати Віктора Пилипишина.

Як відомо, причиною тому став недавній факт проходження Віктором Петровичем так званої «народної люстрації»: 25 вересня невідомі закинули його в сміттєвий бак.

В той же час, за повідомленням окремих українських ЗМІ, це не дуже засмутило Пилипишина. Тим паче, що раніше повідомлялося про те, що він нібито домовився відносно свого виборчого округу зі всіма політичними силами.

Наприклад, від «БПП» по округу Пилипишина йде Юрій Ніколаєнко, який при Пилипишині був заступником начальника управління комунальної власності Шевченківської РДА. Від «Батькивщини» йде ще одна «темна конячка» Валерій Лебедівський, який також тісно працював і продовжує працювати з Віктором Петровичем.

Отже, єдиним реальним конкурентом Пилипишина у власному одномандатному окрузі залишається свободівець Юрій Левченко, який, свого часу, як відомо, вже доставив досить проблем Пилипишину на виборах 2012 роки. 

Безперечно, це справа киян на чиїй стороні бути, проте тактика гри «в піддавки», яку намагається зіграти на власному окрузі «владно-Пилипишинський» тандем вже ставить під сумнів легітимні шанси Віктора Петровича на проходження до парламенту.

А тому тепер, швидше за все, варто чекати двох варіантів розвитку подій: перший, незважаючи на критику з боку розлюченої громадськості, Пилипишин таки ризикне і сховається під куполом нового скликання ВРУ, другий - одіозний нардеп забере власну заяву як кандидат на виборах і тим самим збереже хоча б якесь політичне обличчя перед власними виборцями.

До речі, в 2012 році Віктор Петрович декларував у власній програмі, що заборонить політикам балотуватися до парламенту більше двох разів. А отже, відміна власної реєстрації в нардепи може стати для нього і реальним виконанням особистої обіцянки, більшість з яких доки так і залишаються «популістськими», не знайшовши власного вираження ні в законах, ні в конкретних діях депутата.



ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: