«Газпром» - спосіб посилення війни для Путіна - Гудима

Читать на русском

«Газпром» зупинить поставки газу для України, а Путін гратиме на загостренні газового конфлікту.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю висловив «Слову і Ділу» екс-міністр палива та енергетики Олександр Гудима, коментуючи заяву голови правління «Нафтогаз України» Андрія Коболева, який оцінює ризик припинення транзиту газу в 70%.

«Що ми хочемо почути розумного від людини, яка не була ні політтехнологом, ні політиком? Він сказав 70%? Звідки такі дані? Чому 70%? Сказати гучні цифри і залякати народ - простіше, але потрібно і дати цьому пояснення. Путін сьогодні веде війну проти України. Газпром - це спосіб, через який він цю війну посилить. тому припинення поставки газу можна очікувати вже найближчим часом», - стверджує екс-міністр.

На думку Гудими альтернативний спосіб зупинити майбутню газову війну - посилити санкції проти Росії з боку США та ЄС. Якщо цього не трапитися, то наслідком стануть великі катаклізми на газовому ринку і посилення військової ситуації.

Читайте також: Яценюк пообіцяв, що Україна не відкликатиме позов до Стокгольмського арбітражу щодо «Газпрому»

Нагадаємо, що 23 вересня, в ефірі програми «Шустер Live» голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що оцінює в 70% вірогідність припинення «Газпромом» транзиту природного газу через територію України під час опалювального періоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: