Країна не може зробити оборонне замовлення на зброю пріоритетним напрямком

Читать на русском

Екс-генеральній директор Державної компанії по експорту та імпорту продукції і послуг військового і спеціального призначення «Укрспецекспорт» Сергій Бондарчук вважає, що Валерій Гелетей не викликає довіри на посту міністра оборони України.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи заяву Гелетея, про те, що продаж зброї стане пріоритетним напрямом для Міністерства оборони України.

«Я особисто ставлюся до Гелетея критично-негативно. Починаючи з першого свого дня і по сьогодні — всі його вислови і рішення не викликають довіри», - коментує Бондарчук.

З усього комплексу необхідних реформ, питання озброєння і акцент на продажу зброї є далеко не першочерговим, оскільки сектор озброєння можна розвивати лише тоді, коли є реальне оборонне замовлення, переконує Бондарчук. І додає: нинішній уряд вочевидь переоцінює потенціал існуючого оборонного замовлення. «У нашій державі оборонного замовлення на зброї в тій кількості, щоб робити це пріоритетним напрямом, немає».

Читайте також: Хто був би найефективнішим міністром оборони України?

Зазначимо, що сьогодні Україна підписала Міжнародний договір про торгівлю озброєнням. Документ регламентує стандарти торгівлі зброєю та зменшує ризики її потрапляння в нелегальний обіг.



ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: