Рішення щодо Петрука було уже практично прийняте

Читать на русском

Президент України чітко дав зрозуміти, що нікого окрім Валерія Гелетея на посту міністра оборони України не бачить, тому на цій посаді буде саме він, а не висуванець або соратник Юлії Тимошенко

Таку думку в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Євгеній Магда, коментуючи заяву екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко про те, що посаду міністра оборони України повинен зайняти Микола Петрук.

За словами експерта, Тимошенко висуває тих людей, які їй вигідні. Враховуючи той факт, що Микола Петрук свого часу був народним депутатом і йшов за списком партії «Батькивщина», причина подібних заяв - очевидна, упевнений фахівець.

В той же час, як відзначає Магда, людей, які служили в Мінобороні більш ніж достатньо. Інша справа, задається питанням експерт, чи здатні ці люди діяти в умовах гібридної війни, яка зараз йде проти України?

В той же час, народний депутат України Віктор Балога на своїй персональній сторінці в Facebook написав про те, що Петрук не стане міністром оборони і винна в цьому сама Тимошенко.  

Читайте також: Гелетей доки єдиний кандидат на посаду секретаря СНБО?

«Можливо, генерал-полковник Микола Петрук був би хорошим міністром оборони. Але, не бачити йому цю посаду лише по тій простий причині, що його кандидатуру озвучила ЮВТ. Не думаю, що вона не усвідомлювала на що йде, спалюючи його на ток-шоу у прямому ефірі. Просто немає усвідомлення того, що кадрові генерали - це не «партійні шістки», якими можна грати як завгодно. А жаль, бо рішення щодо Петрука практично уже було ухвалено», - вважає Віктор Балога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: