Київрада як плацдарм: чверть київських депутатів балотуються до ВР

Читать на русском

Щонайменше 33 зі 120 депутатів Київської міської ради балотуватимуться на майбутніх позачергових парламентських виборах, які відбудуться 26 жовтня.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду Київ».

Так, переїхати з Хрещатика до будівлі на Грушевського хочуть 14 представників «УДАРу» і по 3 - «Батьківщини», «Свободи» і «Радикальної партії». Також працювати в парламенті бажають 2 депутата від «Громадянської позиції», по одному - від «Нового життя», «Демократичного Альянсу» та «Єдності», а також 5 самовисуванців.

Зокрема, змінити місце роботи вирішили «ударівці» Ігор Баленко, Геннадій Ільїн, Олег Калініченко, Володимир Каретко, Руслан Кисіль, Олег Костюшко, Олена Матузко, Андрій Мельник, Максим Микитась, Валентин Мондриївський, Рена Назарова, Сергій Федорченко, Олександр Грановський.

Від «Свободи» до Верховної Ради балотуватимуться Юрій Левченко, Руслан Андрійко та Петро Кузик, а від «Батьківщини» - Володимир Бондаренко, Ігор Луценко йТетяна Меліхова, від «Радикальної партії» - Андрій Лозовий, Ігор Мосійчук та Юрій Сухин.

Крім того, йдуть на вибори Дмитро Бондаренко, Роман Головня («Громадянська позиція»), Василь Гацько («Демальянс»), Ігор Федоренко («Нове життя»), Олександр Омельченко («Єдність»), Олександр Пабат, Вадим Столар, Олександр Супруненко, Віталій Павлик і Сергій Кримчак (всі - самовисуванці).

Читайте також: Довгому подарують мандат депутата на день народження?

Днями «Слово і Діло» писало про заяву представниці «Демальянсу» Галини Янченко про те, що новий мер Києва Віталій Кличко лояльний до корупціонерів та існуючих «схем».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: