Розділення Донбасу на 5 секторів — це федералізація країни

Читать на русском

Віце-президент Атлантичної Ради України Олег Кокошинський впевнений, що розділення Донбасу на п'ять секторів - це заморожування конфлікту і фактичний процес федералізації.

Таку думку він висловив журналісту «Слова і Діла», коментуючи заяву постійного представника РФ при ОБСЄ Андрія Келіна про те, що зона безпеки на сході України буде розділена на п'ять секторів.

«Так, дійсно контроль безпеки країни 350 представниками ОБСЄ — це звучить неймовірно і сприйматиметься народом з позитивом. Але необхідно аналізувати глибше цей факт. По суті, це означає тільки те, що Росія таким чином намагається змінити відношення Європи до себе і не більш того», - пояснює Кокошинський.

Зі слів експерта, наслідками таких дій стане фактичний процес федералізації. 

Тієї ж думки і генерал — лейтенант у відставці, начальник Центру оперативно — стратегічних досліджень Міністерства оборони України Вадим Гречанінов. 

За його словами, подібне рішення жодним чином не може бути прийнятним для України.

«Ніхто не має права втручатися в територіальну цілісність країни і державну політику України. Порошенко погоджується на це лише через те, щоб будь-якими шляхами прийти до миру. Але це не той спосіб, яким потрібно досягати мети», - вважає Гречанінов.

Читайте також: Збитки від війни на сході України

Нагадаємо, 19 вересня цього року, в Мінську, за участю представників України, ОБСЄ, Росії, ДНР і ЛНР були погоджені параметри зони безпеки по Україні.



ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: