Військкомати повинні створити невеликі госпіталі в кожному місті та районі

Читать на русском

Полковник, учасник військових дій в Афганістані, а також президент Ліги захисту з прав людини Ігор Годецкий вважає, що Україні просто необхідна військово-медична мобілізація.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи заяву Ольги Богомолець про проведення в Україні військово-медичної мобілізації.

«В кожного своє трактування мобілізації. Якщо ми говоримо про те, що медики повинні працювати в зоні АТО, то в цьому немає жодних проблем. Медики, у тому числі і жінки - військовозобов'язані», - вважає Годецкий.

На переконання полковника, не складає великих труднощів районному військкомату, на базі районної лікарні і медичних установ створити невеликий районний госпіталь для місцевого батальйону. Саме так і повинна проходити справжня військово-медична мобілізація, говорить спеціаліст.

Нагадаємо, що раніше, радник Президента України Петра Порошенка Ольга Богомолець заявила про те, що найближчим часом в країні пройдуть військово-медичні навчальні тренінги, до яких будуть залучені представники громадськості, волонтерських груп, лікарі, вчителі, студенти, представники територіальних общин та інші.

Кінцевою метою відповідної мобілізації, по словам Богомолець, стане можливість сформувати у громадян уявлення про те, як реагувати на випадок можливої небезпеки.

Натомість, варто зауважити, що протягом останніх хвиль мобілізації, в деяких регіонах України, була присутня практика неявки військовозобов'язаних медиків до військоматів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: