Для опозиційного лідера Тимошенко потрібен спаринг-партнер - політолог

Читать на русском

Політолог Олексій Якубін вважає, що для того, щоб стати лідером опозиційного блоку, Юлії Тимошенко потрібен хороший опонент, а молоді політичні проекти зразка «Самопоміч» будуть «грати» з електоратом націонал-демократичного типу.

Таку думку експерт висловив «Слову і Ділу», коментуючи ймовірність того, чи зможе

Юлія Тимошенко утримати в майбутньому парламенті статус одноосібної опозиції і на чиєму електораті в основному гратимуть молоді політичні проекти.

«Так звані молоді політичні проекти намагаються залучити тих, хто розчарувався в конкретній вже діючій партії. Це ті виборці, які мають певний набір переконань - часто шаблонний, що у нас називають націонал-демократією. Вони вірять в деякий міфічний Захід чи Схід «де знають, як робити правильно» і менеджерів, які втілять ці ідеї », - відзначає Якубін.

На думку політолога, такі виборці переважно орієнтовані на лідера партії, а не на платформу.

Що стосується Юлії Тимошенко, Олексій Якубін вважає, що для опозиційного лідерства їй потрібен спаринг-партнер.

Читайте також: Політичне дно «Батьківщини»

«Їй необхідний партер типу Ющенка чи Януковича, для того щоб стати лідером опозиції. Якщо їй вдасться знайти таку знакову фігуру і зробити з неї конкурента в новому парламенті - то у неї з'являться такі шанси», - сказав він.

Нагадаємо, що перше місце в списку партії «Батьківщина» на виборах Верховної Ради Юлія Тимошенко віддала українській льотчиці Надії Савченко. При цьому сама Тимошенко піде на вибори в парламент під номером два.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: