Проведення місцевих виборів на Донбасі у грудні малоймовірно

Читать на русском

Директор Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран пояснив «Слову і Ділу» про те, що з одного боку місцеві вибори на Донбасі дійсно мають шанс відбудуться, але з іншого боку - це однозначно питання часу.

«Те, що вибори до місцевих рад на Донбасі пройдуть в такий короткий термін, як вказано зараз, враховуючи положення в країні - малоймовірно», - впевнений Таран.

До того ж, за словами фахівця, в країні все ще залишається військова ситуація, тому питання виборів на Донбасі залишається досить спірним і провокаційним.

Тієї ж думки і ще один політичний експерт Олександр Бейко, який на момент розмови з журналістом «Слова і Діла» перебував безпосередньо на Донбасі.

«Я зараз перебуваю на території Донбасу і можу з упевненістю вам сказати, що те, що мені доводиться бачити тут - аж ніяк не схоже на премир'я. Люди виживають без хліба, світла і води. Бойовики ведуть вогонь по блокпосту, а також з артилерії і реактивних систем залпового вогню, танків і стрілецької зброї. Війна продовжується і тут людям не до виборів», - резюмував Бейко.

Читайте також: За час перемир'я загинули вже 16 українських військових

Нагадаємо, що раніше ми повідомляли про те, що парламент підтримав законопроект Президента Петра Порошенка про введення режиму особливого статусу в окремих районах Донецької та Луганської областей, відповідно до якого визначено призначити позачергові вибори на 7 грудня 2014.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: