«Вибухонебезпечний» Київ (ІНФОГРАФІКА)

Читать на русском

З початку 2014 року про мінування різних об'єктів в Києві в органи правопорядку надійшло понад 230 анонімних повідомлень. Проаналізувавши більшість з них, «Слово і Діло» вирішило показати, які об'єкти найчастіше піддавалися «мінування» в столиці.

Перш за все хотілося б нагадати, що за неправдиві повідомлення про мінування передбачена відповідальність у вигляді штрафу або позбавлення волі на строк до 8 років.

Говорячи про вищезгадані 230 повідомлень про мінування об'єктів в Києві, варто звернути увагу на цікаву статистику. Так, тільки на одну перевірку такого повідомлення необхідно близько трьох годин часу, близько 7 машин спецтехніки та 30 представників різних служб, а витрати на кожне відпрацювання сигналів про мінування становлять понад 30 тис. грн.

Як підсумок, сумарні витрати на відпрацювання всіх викликів з початку 2014 року склали не менше 7 мільйонів гривень.

Лідером серед всіх «замінованих» столичних об'єктів став Центральний залізничний вокзал. Його зловмисники «мінували» більше 10 разів.

Другим улюбленим місцем телефонних терористів став київський торгівельний центр «Ocean Plaza». На щастя, неодноразові візити міліції та вибухотехніків в цей шопінг-центр закінчувалися безрезультатно - всі виклики виявлялися помилковими.

На третьому почесному місці за кількістю повідомлень про мінування виявився столичний офіс «5 каналу». Символічно, що невідомі «мінували» його як мінімум 5 разів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: