Метою Росії є недієздатна Україна - експерт

Читать на русском

Олександр Сушко, експерт з питань європейської інтеграції, відносин Україна-ЄС, Україна-НАТО; зовнішньої, внутрішньої політики та політики безпеки України; директор Інституту євроатлантичного співробітництва переконаний, що метою Росії є недієздатність України як держави.

Таку думку експерт висловив «Слову і Ділу», коментуючи заплановану на завтра зустріч тристоронньої контактної групи у Мінську.

«Метою Росії є в жодному не дати Україні можливості вирішити ситуацію з Донбасом», - зауважив Сушко.

Експерт переконаний, що загалом існує три варіанти вирішення ситуації. Перший варіант — військове вирішення, але «він є мало ймовірним — війна не потрібна нікому: ані Україні, ані Росії, ані Європі». Другий — в наслідок переговорів буде прийнято рішення надати територіям, що їх контролюють терористи, особливого статусу з дуже глибокою автономією. Саме цей варіант лобіює Росія «з метою подальшої можливості впливати на внутрішню політику України». Для України цей варіант є неприйнятним. І третій — це сценарій Придністровя, себто Україна і надалі не визнаватиме статус ДНР і ЛНР, і, таким чином, «ситуація просто «заморозиться».

Читайте також: Війна: чому Україна переможе

Що ж стосується військового стану, тут пан Сушко вважає, що де-факто, його введення не є нагальним. «Головне — робити те, що в цій ситуації є необхідним. А ми свій максимум робимо», - наголосив Сушко.

Нагадаємо, вчора також стало відомо, що Президент України Петр Порошенко провів телефонну розмову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним щодо повного припинення вогню на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: