Кошти, виділені ЄС, необхідно коректно розподілити - експерт

Читать на русском

Василь Юрчишин, директор економічних програм Центра Разумкова, вважає, що кошти, виділені ЄС, мають бути грамотно та коректно розподілені.

Таку думку експерт висловив «Слову і Ділу», коментуючи намір Європейського Союзу надати Україні суттєву фінансову допомогу .

«Не всі кошти мають йти на відновлення Донбасу. Необхідно подбати про економічний організм всієї країни», - переконаний Юрчишин.

Експерт також зазначив, що важливим є фінансування такого напрямку як зміцнення державного управління і розвитку інвестиційного клімату в Україні цілому.

«Два основних напрямки зараз — це розвиток та стабілізація економіки», - вважає Юрчишин.

Читайте також:Україна таки отримає $1,5 млрд від МВФ

«Безумовно, зараз вся країна залежить від ситуації на Донбасі і частина української промисловості працює на війну. Але працювати потрібно з причиною, в першу чергу, а вже потім з наслідками», - підсумував Юрчишин.

Нагадаємо, перебуваючи 30 серпня Брюсселі на зустрічі з лідерами ЄС, Президент Україїни Петро Порошенко заявив, що Україна отримає від ЄС 1 мільярд євро кредитної макрофінансової допомоги, кредит у розмірі 510 млн євро до кінця 2014 року, а також грант від Європейського Союзу в розмірі 250 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: