Стрибок у рейтингу пов'язаний із реформами Кабміну - експерт

Читать на русском

Катерина Маркевич, експерт економічних програм, переконана, що підвищення Україною своїх позицій в Індексі глобальної конкурентоспроможності, який щорічно формується Всесвітнім економічним форумом (ВЕФ), пов'язано з реформами, що їх проводить Кабмін.

Таку думку експерт висловила в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», коментуючи інформацію щодо підвищення Україною своїх позицій в Індексі глобальної конкурентоспроможності.

«Підвищення Україною своїх позицій в Індексі глобальної конкурентоспроможності, безумовно, взаємоповязано з тими реформами, що їх проводить Кабмін. Мається на увазі, перш за все, реформування енергетичної галузі, а також соціальна політика щодо малозабеспечених сімей», - переконана Маркевич.

Катерина Маркевич також підкреслює, що переміщення з 84 місця на 76 є «безперечним стрибком для України».

Читайте також: Баррозу: український імпорт в країни ЄС зріс на 14%

«Свою роль відіграло і виконання Україною умов, необхідних для отримання кредиту МВФ. А також підписання Україною Угоди про асоціацію. Хоча політична ситуація в цілому, звісно, негативно впливає на економіку», - додала експерт.

Нагадаємо, вчора Верховна РадазвільнилаПавла Шеремету з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України. Також 30 серпня Міжнародний валютний фонд ухвалив рішення щодо пом'якшення умов виконання дворічної програми співробітництва з Україною в частині збереження обов'язкового обсягу резервів Національного банку, дефіциту держбюджету й обсягу гарантованого державного боргу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: