Домовленості про перемир'я є лише певним етапом - Фесенко

Читать на русском

Політолог, керівник Центру політичного аналізу "Пента" Володимир Фесенко переконаний, що сьогоднішні домовленності про припинення вогню є лише певним етапом і потребують формалізації.

Таку думку експерт висловив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» щодо домовленностей Президента України Петра Порошенко про повне припинення вогню між Україною і Росією.

«Це перемир'я є тимчасовим і його потрібно ще формалізувати. Але домовлятись, безперечно, треба. Нам не потрібна війна, нам потрібен мир», - переконаний Фесенко.

Володимир Фесенко також зазначив, що сьогоднішня домовленність не гарантує повне припинення вогню, оскільки, як показує попередній досвід, «не варто на 100 % покладатись на слова Росії, цілком не виключаю, що сепаратисти і надалі намагатимуться розширити підконтрольні їм території».

Читайте також: В Україні знаходиться до 15 тис. російських військових і бойовиків – РНБО

«Сьогоднішні домовленності так чи інакше є перемогою нашої дипломатії. Хоча Росія і надалі заперечуватиме свою присутність на сході України, але важливим є факт — Кремль, умовно кажучи, сів за стіл переговорі. Звісно, що Росія інтерпретуватиме це як власне досягнення, мовляв, завдяки нашим миротворчим прагненням в Україні припинеться вогонь», - додав експерт.

Нагадаємо, сьогодні президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним щодо повного припинення вогню на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: