Сьогоднішня домовленість не є кінцем війни - експерт

Читать на русском

Сергій Шергін, доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри регіональних систем та європейської інтеграції Дипломатичної академії України, переконаний, що сьогоднішня домовленність про припинення вогню ще не є кінцем війни.

Таку думку експерт висловив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» щодо обговорення Президента України Петра Порошенко з Володимиром Путіним про повного припинення вогню між Україною і Росією.

«Це ще не кінець війни. Я не виключаю, що це є лише певна ступінь, і нова ескалація є цілком ймовірною. Але, безперечно, це є позитивним сигналом і його необхідно використати ефективно. Процес переговорів розпочато», - переконаний Шергін.

Сегрій Шергін також зазначив, що єдиною умовою ефективності сьогоднішніх домовленностей є «обопільне дотримання їх Україною та Росією», а також для досягнення позитивного результату необхідна «повна демілітаризація на сході України».

«Треба скласти зброю і унеможливити її постачання, для цього повинні бути присутні міжнародні спостерігачі», - додав експерт.

Читайте також: В Україні знаходиться до 15 тис. російських військових і бойовиків – РНБО

«Ми не володіємо інформацією щодо далекоглядних цілей Кремля — на разі фактор присутності Росії на сході України є ключовим», - додав експерт.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним щодо повного припинення вогню на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: