Дані про полонених українців на Донбасі (ІНФОГРАФІКА)

Читать на русском

«Слово і Діло» вирішило продемонструвати, скільки громадян України полонили терористи на Донбасі, а також скільки наших співвітчизників було звільнено з полону російських найманців.

Нагадаємо, 14 серпня поточного року в Україні було створено Центр звільнення полонених. Варто відзначити, що відкрити цей Центр на початку серпня обіцяв заступник губернатора Дніпропетровської області Борис Філатов. Відповідно, ця обіцянка Філатова в системі «Слово і Діло» отримала безперечний статус - «виконано».

Скільки українців полонили терористи

За даними Дніпропетровського Центру звільнення полонених, на сьогоднішній день в неволі у терористів знаходиться більше 700 громадян України. Однак в силу того, що точні і достовірні дані обмежується датою 23 серпня, ми вирішили подати інформацію з точки зору максимальної об'єктивності.

Так, станом на 23 серпня 2014 року заручниками російських терористів став 501 українець. Серед них - 462 чоловіки та 20 жінок. Разом з тим 19 осіб залишилися неідентифіковані, тобто серед них можуть бути як чоловіки, так і жінки.

Хто саме потрапив в полон і скільки чоловік вже звільнили

Станом на 23 серпня в заручниках у терористів перебувало 232 військовослужбовців і 132 цивільних. Статус ще 133 наших громадян залишався невизначеним. Зокрема, такими можуть виявитися українські журналісти, громадські активісти та волонтери, а також неідентифіковані військові ЗСУ.

В цілому ж, з полону російських найманців було звільнено 33 людини. При цьому 281 українець, станом на 23 серпня, все ще залишався в полоні бойовиків, а про місцезнаходження решти 187 чоловік і зовсім було невідомо.

Поряд з цим «Слово і Діло» просить всіх, хто володіє якоюсь інформацією про викрадення людей в зоні антитерористичної операції на сході України, негайно повідомити в Центр звільнення полонених за електронною адресою, вказаною в інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: