«Точка сидіння» Яценюка визначає його точку зору - Монтян

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв «наймасштабнішу приватизацію за 20 років».

Таку думку прем'єр-міністр України висловив виступаючи на третьому Всеукраїнському аграрному форумі.

Дивно те, що раніше Арсеній Петрович виступав категорично проти приватизації державної і комунальної власності.

Як повідомляли раніше українські ЗМІ, посилаючись на слова Яценюка, «лише країна, яка хоче дійти до банкротства, може продавати майно в кризу».

Окрім цього, варто відзначити, що в 2009 р. Арсеній Яценюк зареєстрував в парламенті проект постанови про мораторій на приватизацію державних і комунальних підприємств. У даному проекті тодішній кандидат в президенти пропонував зупинити проведення будь-яких конкурсів, аукціонів і інших заходів щодо відчуження державного і комунального майна до прийняття Верховною Радою Державної програми приватизації на 2008-2012 роки.

«Слово і Діло» вирішило з'ясувати, з чим же пов'язана така кардинальна зміна позицій Яценюка в питанні приватизації державної власності, поцікавившись думкою із цього приводу у правозахисниці, експерта Тетяни Монтян.

За її словами, риторика прем'єр-міністра в корені змінилася лише тому, що раніше дохід від приватизації держвласності отримали б представники Партії Регіонів, а тепер особисто він.

«Логіка тут проста - місце сидіння визначає точку зору. Ті державні об'єкти, за які Яценюку запропонують більше відкатів і будуть приватизовані в першу чергу», - не без емоцій сказала Монтян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: