Україні загрожує повний дефолт - чиновник

Читать на русском

Радник глави Держспоживінспекції, голова правління Всеукраїнської громадської організації «Фінансова грамота України» Михайло Стрельніков переконаний, що ні споживачі, ні економіка просто не витримають такого тривалого обвалу курсу національної валюти.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи заяву глави Національного банку Валерії Гонтарєвої відносно того, що для стабілізації курсу гривні Нацбанк не буде витрачати золотовалютні резерви.

На думку експерта, дивлячись на курс гривні, на наступний після відповідної заяви день, очевидно, що в НБУ сказали правду.

«В цьому випадку, незрозуміло інше – які саме інші «активні дії» для стабілізації курсу гривні збирається вживати НБУ і найголовніше – коли? Адже ще кілька днів такого падіння курсу і можна буде не робити вже ніяких дій, ні активних, ні пасивних», – запевняє економіст.

Разом з тим, з його слів, поки що видно досить активні дії НБУ по рефінансуванню комерційних банків.

«Так 8 серпня НБУ знову надав двом банкам 898 млн грн рефінансування для підтримки ліквідності. Тому не зрозуміло, чи у нас так грошей зайвих багато для масштабного рефінансування, або в НБУ на повному серйозі думають, що ці ресурси не потрапляють на ринок і не створюють додаткового тиску на курс», – резюмує Стрельніков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: