Міноборони і МВС активно закуповують паливо у Коломойського - експерт

Читать на русском

Експерт Центру політичних студій та аналітики Гліб Каневський переконаний, що Ігор Коломойський повертає собі тендерний ринок України після того, як його витіснив звідти улюбленець попередньої влади Ігор Єремеєв.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи обіцянки окремих губернаторів щодо забезпечення прозорості та відкритості тендерних процедур у своїх регіонах.

«За попередньої влади були чітко визначені «тендерні королі», якими були люди, наближені до «сім'ї». До революції, за даними Forbes, рейтинг тендерних переможців очолював Рінат Ахметов. За ним був Олександр Янукович, далі Дмитро Фірташ. Структури цих трьох переважно збагачувались в енергетичній та вугільній сферах», - відзначає експерт.

В цьому році, за його словами, ситуація змінилась. «Наразі вугільні підприємства зупинились на Донбасі через АТО. Енергетичні - не мають грошей через хронічно порожній бюджет та газовий конфлікт з Росією. Тому назвати когось одного, хто на кінець року стане новим «тендерним королем», складно. Хоча певні нові гравці вимальовуються. І Міноборони, і МВС активно закуповують паливо у Коломойського, який повертає собі тендерний ринок після того, як його витіснив улюбленець попередньої влади Єремеєв», - говорить Каневський.

Однак тут же екперт відзначає, що поки що нова влада намагається дотримуватися балансу інтересів. Як приклад спеціаліст вказує на ситуацію з Міноборони, яке нещодавно уклало контракт з фірмою «WOG» Ігоря Єремеєва на 100 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: