Нацгвардії потрібна якісна розвідка в зоні АТО - експерт

Читать на русском

Директор Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак переконаний, безпілотні літальні апарати – це дуже перспективний напрям посилення всієї системи безпеки України.

Про це він заявив у ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», відповідаючи на запитання щодо перспектив реалізації в найближчому часі ініціативи зі створення оперативної ескадрильї безпілотних літальних апаратів, про що заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

На думку експерта, вітчизняні безпілотні літальні апарати дещо поступаються за техничними характеристиками іноземним аналогам. Проте, за його словами, потрібно негайно розпочати закупівлю українських дронів для забезпечення розвідки в зоні АТО.

Крім того, експерт також порадив закупити декілька безпілотних літальних апаратів іноземного виробництва (ізраїльські, французькі), безпосередньо для вивчення і використання.

«Такий «комбінований» спосіб дозволив би швидко підійти до виробництва частини агрегатів, запровадити спільне виробництво тепловізорів, як це свого часу зробила Росія», - сказав Бадрак.

І на останок експерт зазначив, що на його особисту думку, також варто було б притягнути до відповідальності осіб з Міноборони, які протягом декількох років нічого не зробили для освоєння раніше купленого в Ізраїлі комплексу безпілотних літальних апаратів.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» повідомляло про обіцянку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо забезпечення всіх підрозділів Нацгвардії бронежилетами і касками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: