Українці можуть стати свідками цілого пучка катастроф – експерт

Читать на русском

Політконсультант і експерт компанії «Центр Консалтинг» Дмитро Касьянов вважає, що Україна знаходиться на порозі гуманітарної катастрофи.

Про це він заявив у ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», відповідаючи на запитання про можливу необхідність залучення до України міжнародної гуманітарної допомоги.

На його думку, гуманітарна катастрофа викликана декількома чинниками.

«По-перше, це озброєний конфлікт на сході країни, зупинка шахт і заводів, складнощі зі збором урожаю як крупними господарствами, так і приватними. Адже саме завдяки приватним господарствам Україна уникала досі проблем з дефіцитом продуктів. По-друге, в країні велика кількість біженців і людей, які тимчасово не працюють. Це так зване приховане безробіття. Зараз це все можливо компенсувати роботою, пов'язаною з відновленням знищеної або зруйнованої інфраструктури, але для цього потрібні державні програми, які, на жаль, не ухвалює уряд», – зазначає експерт.

Крім того, вважає Касьянов, залишається наболілим питання прозорості, закупівлі й поповнення аграрного фонду.

«Скільки куплено зерна на зиму чи уряд дав зелене світло трейдерам і країна залишиться без зернових узимку? В усьому цьому немає прозорості і злагодженості дій, немає чіткої стратегії виходу зі складної ситуації, тому, як наслідок, ми з вами можемо стати свідками цілого пучка катастроф, у тому числі й гуманітарної», – каже експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: